despre eroi şi eroine

Eroina nostră are nevoie de o motivaţie pentru a scrie chestii mişto. Trebuie să fie tristă, să fie într-o condiţie deplorabilă, aia când abia reuşeşti să îţi ţii lacrimile în tine, când îi greu tari di tăt. Şi atunci, fără să o laud, ies chestii drăguţe din tastatura ei.

Sau poate să scrie chestii cu nervi. Nu la corazon, nu să te lovească în sentiment, nu să îţi dea şi ţie lacrimile o dată cu ea. Chestii despre cum e ea revoltată. Şi s-a decis ca de acu ceva vreme să ţină chestiile pe care le scrie la corazon să le ţină pentru ea sau pentru viitor. Nici ea nu ştie încă.

Şi cum dracului să te plângi că ăla cere ceva pentru altceva care ţie ţi se cuvine? Pentru care ai muncit? În momentele astea nu îi dai dreptate, nu îi zici: da, asta ar fi mai bine. Îl iei şi îl dai cu capu de masă pe omu ăla, îl dai tari di tăt, să simtă. Nu accepţi, nu, pentru că ştii că e dreptul tău. Şi dacă şi următorii renunţă la dreptul lor, ăştia vor fi ăia care vor cere data viitoare. Şi asta e trist, să te laşi aşa uşor e trist.

Şi e şi mai trist să suferi din motive aberante, pe care să le spui public. Se decise eroina noastră. Alea le ţii acolo. Şi vezi că viaţa aduce chestii mişto, pe care le pune între multe, multe chestii naşpa.

Ştiu, e naşpa să dormi trei ore şi să nu stai deloc toată ziua următoare, punându-ţi bazele în ceva care oricum nu  credeai că o să se întâmple. Dar, la dracu cu toate astea. Sunt chestii mai importante, depinde de ce îţi pui pe primul loc. Şi ai grijă ca ce e pe primul loc să nu depindă şi de o a doua persoană, că s-ar putea să o dai în bară tare de tot şi să fii nevoit să îţi reorganizezi topul. Dar poate data viitoare ştii că ce e cel mai important trebuie să ţină doar de tine. Aşa se învaţă toate eroinele, cândva dezamăgite, să si zică: la dracu cu toate astea. Să îşi ia poşeta, să ascundă acolo chestii nesemnificative, chestiile alea de corazon, pe care le arunci undeva departe. Şi poate apoi scrii, pictezi, desenezi, fumezi, te uiţi la televizor, vorbeşti, petreci, citeşti, totul doar să îţi treacă. Şi aşa o să fie.

Eroinele ştiu.

Reclame
Etichetat , ,

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: