Dorinte

Bun.

Am ales să am un subtitlu- intitulat bun, de parcă aş avea ceva sau cineva important de scris. Veşnic nemulţumita Fată, veşnic neîmpăcată şi mereu dorindu-şi mai mult. Niciodată nu primeşte, mereu rămâne dezamăgită, mereu puţin mai neîncrezătoare.

Mereu a vrut să creadă în mai mult, mereu nu a mers. Sentimentele rămân bune pentru filme care aduna milioane de vizualizări, pentru melodii care primesc discuri sau pentru romane, pe care niciodată nu le lasă din mână. Se vrea o Cece, o Karenina, o ceva- cumva cea mai importantă pentru cineva. Ca oamenii să vadă dincolo şi să o aşeze în alt loc, pentru că aici oricum nu are stare. Nu a simţit niciodată că s-ar putea integra. Dacă ar putea fi ca în romanele alea… Dacă ea ar fi fost…

Şi ştie că o să rămână veşnic neîmpăcată sau aşa crede acum. Poate este încă prea tânără şi neştiutoare, dar se spune că acel ceva te loveşte. Poate deja are şi nu îşi dă seama sau poate doar se minte, mai face asta. Dar e mai bine să nu ai ceva şi să accepţi că nu se poate sau să trăieşti minţindu-te că ai?

Încă nu e aşa matură să îşi aleagă drumurile, deşi lumea aşa se aşteaptă. A mai spus că nu e pregătită pentru asta, că nu aici se vede, nu printre oameni. Nu vrea să facă ceva acum, ce mai târziu o să rupă bucăţi din oameni. Nu îi place, dar nu vrea să îi despartă de ei.

Nu e pregătită sau nu vrea fericire. Îi e frică şi găseşte mereu ceva în care să se refugieze, cu mâini tremurande, nerăbdătoare să scrie. Mereu altcineva. Altcuiva. Aşa se ascunde de fericire sau de lipsa libertăţii. Le confundă. 

Şi nimeni nu aşteaptă şi nimeni nu e pregătit. Poate prea duce lucrurile la un alt nivel şi le desface, până nu mai au treabă cu realitatea. Poate îşi aruncă încrederea toată în oameni care se ascund de ea sau care nu o vor, care îi râd în nas.

De-aia nu îi plac. Pentru că nu ştii dacă se merită să renunţi sau se merită să continui.

Lumea ar fi mai simplă dacă i-ar fi fost dictată de exterior.

Cică nu ar fi fost pregătită să aleagă. Deşi e pregătită să tragă concluzii. Asta o lasă mai puţin zâmbitoare, mai lipsită de strălucire.

Reclame
Etichetat , ,

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: