De ce românul e ţăran

De la ăl mic, până la ăl mare, tot românul care pleacă se întoarce şi propovăduieşte cuvântul străinătăţii. Nu neg că ar fi mai bine, că vestul e civilizat, că acolo e locul de a fi. Cu toate acestea, de ce tu, om născut şi trăit în ţara asta, de căcat, o negi?

De ce te întorci şi uiţi că aici te-ai format şi aici ai învăţat să urăşti? Acum te întorci spre propria sursă de informaţii despre ură? România te urăşte prima, bă. Nu îi pasă că şi tu o urăşti.

De ce nu poţi să pleci şi să te întorci liniştit la un loc care te-a făcut cine eşti, în care te-ai format? Cum naiba mă să pleci şi să acuzi tot ce ai avut? Mai mare ipocrizie ca asta nici că există. Dacă ar fi să descriem naţiunea eu zic să înlocuim ospitalitatea cu ipocrizia. Pentru că tot fraierul îşi face paşaport, ah… nu-i trebuie, şi pleacă spre locuri mai bune. Pariez că 97.563% dintre toţi ăştia care îşi iau zborul şi-ar schimba într-o clipită toate datele dacă ar avea ocazia ca să nu mai fie vreodată asociaţi cu românii şi România.

Dacă textul ăsta e înţeles drept unul pro rămânerii în ţara asta de rahat, e greşit. Plecăm cu toţii, da nu muşcaţi statul care vă umple de ură.

Cel mai bun exemplu:

10468361_867588556603786_5226820167435753742_n

Ca să nu fie nevoie să cauţi tu site-ul, te anunţ eu aici când scriu.

Reclame

10 gânduri despre „De ce românul e ţăran

 1. Zaza spune:

  Cine este individa?

 2. Lotus spune:

  Păi nu pare foarte inteligentă, a se urmări tot clipul de aici.

  Altfel, nu înțeleg de ce folosiți termenul „țăran” în mod peiorativ. E o categorie de oameni pentru care eu am cel mai profund respect. Din punctul meu de vedere lucrurile stau invers, la o simplă comparație între noi, cei de la oraș și ei, țăranii, am pierde la cele mai importante capitole.

 3. arakelian spune:

  Hai ca ai exagerat. Cunosc sute de romani plecati din tara, niciunul nu si-ar schimba identitatea. Zau, cat de norocoasa e sa ii adun tocmai pe astia in jur.
  Dar am invatat ca nemultumitul e nemultumit si de tara lui, si zace in continuare in mocirla in care e obisnuit, daca pleaca isi face iar o mocirla.

  La tara nu e naspa. Naspeti sunt aia care dau din gura si nu fac mare branza. Din astia gasesti si la oras, si in alte tari.

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: