Cel mai grav lucru din univers

Am stat şi m-am gândit, am analizat problema destul de mult şi chiar seară de seară, de obicei când nu eram cu mama ta.  Un important factor care împiedică dezvoltarea completă îl reprezintă exagerările.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu fac din ţânţar armăsar şi asta chiar îmi este vorba de suflet (din nou o exagerare, nu este vorba mea de suflet şi nici nu cred că ar putea fi a cuiva). Şi nu exagerez doar în rău, ci şi în bine, în mediocru, în puţin peste bine, meh, merge, oribil, minunat, ce căcat e ăsta!?.

Atunci când s-a rupt o unghie nu doar îţi lipsesc câteva vitamine şi tre’ să ai grijă la alimentaţie, nu… Probabil se va desprinde complet, nu vei mai apuca niciodată nimic, va trebui să te ajute cineva să treci prin viaţă, o să-i plăteşti cât de cât, vei rămâne fără bani, nu te vei mai descurca, te întorci acasă şi probabil nu o să mai pleci niciodată.

O bubă nu este doar un deschizător de conversaţii: „Hei, pisi… Uite ce am aici. Dacă o zgândări se face mai mare. Vrei să vezi altceva care se face mai mare?” (Nu prea îmi merge). Este pe lângă asta un început de boală terminală, probabil una care se dezvoltă rapid. De obicei este vorba despre o maladie intens mediatizată, probabil acum e ebola, dar altă variantă, una personalizată. Câteodată, când te simţi cu adevărat special, chiar se inventează o afecţiune complet nouă, iar tu eşti pacientul zero. Măcar ştii că vei rămâne pentru posteritate… Toţi cei care vor suferi de aceeaşi boala vor spune numele tău mereu şi mereu. Deja ştii, televiziunile vor sări pe tine, vei da mereu interviuri, vei ajunge cunoscut pentru că suferi. Asta nu e viaţă!

O ceartă nu este doar o discuţie în contradictoriu, ci este un final de relaţie. Nu contează că este vorba de părinţi, parteneri, prieteni, vânzătoare sau vecina de la doi. Pur şi simplu asta nu mai poate continua aşa. Ai lucruri mai bune de făcut decât să stai să-i suporţi pe toţi, pentru că tu eşti unul şi ei peste şapte miliarde.

Suprapopularea nu este o problemă care pluteşte în aer. Este şi treaba ta, dacă nu o să ai voie să ai copii sau să adopţi vreo trei, ca să te simţi vedetă? Te interesezi şi deja îţi faci planuri să reduci numărul de oameni de pe glob.

Dar exagerarea se extinde pe toate planurile, unele oarecum pe plus. Pentru că poţi asculta muzică înseamnă că ai şi talent. „E cazul să îmi iau o chitară… Adică uite cum pot să ascult country”. Pentru că ai citit câteva reţete poţi să găteşti orice şi să le dai lecţii tuturor. Cine mai are experienţa ta, la nivel mintal? Poate mâinile nu au gătit, dar câte au văzut ochii ăia. Pentru că ţi-ai luat câteva cărţi de colorat şi nu ai depăşit înseamnă că ai nevoie urgentă de un şevalet şi pânză. REPEDE! Până nu îţi fuge tot talentul, ştim cu toţii că e un fel de bară care se evaporă şi trebuie să o foloseşti acum, cât mai poţi.

Şi dacă poţi şi nu-ţi faci rău ai tot dreptul să exagerezi, că doar aşa ştii la ce te pricepi. Probabil la făcut din ţânţar armăsar. Şi da, poate cunosc un univers din trecut în care eram genul de copil care se temea seară de seară că soarele  se va stinge peste miliarde de ani.

Reclame
Etichetat , ,

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: