De ce eşti enervant în funcţie de modul în care te cerţi

Pentru că pagina de Media Socială zice că ăsta este un blog de educaţie, de acum înainte aşa va fi. Astăzi vom învăţa despre cum puteţi să nu mai fiţi enervanţi, astfel încât să vă puteţi găsi rapid un partener de viaţă, un loc de muncă, un grup de prieteni sau chiar o pisică.

Există mai multe tipuri de a reacţiona atunci când intri într-o ceartă. Să le vedem pe câteva sau pe toate şi să aflăm de ce ar trebui să renunţaţi la ele şi să fiţi nişte oameni cât se poate de normali.

 

1. Nervosul care ţipă întruna

Nici n-apuci să începi cearta că asta deja ţipă. Nu mai poţi să te auzi gândind, nu mai ai idee ce replici să dai pentru că ăsta te distrage cu sunetul enervant al vocii lui. Ce am făăăcut? Cum poţi să spui asta? Nu e adevărat! Bla bla bla bla  (asta aude orice om normal, pentru că nu putem fi atenţi când cineva ţipă şi nu suntem la operă). Este genul de persoană care scrie cu CAPS LOCK pe internet, ca toţi să ştim că de fapt el ţipă, pentru că nu ne putem da seama altfel. Dacă spune eşti un căcat! nu te prinzi că omul este nervos sau supărat. Trebuie să scrie EŞTI UN CĂCAT! ca să pricepi că are ceva cu tine, iar atunci din nesiguranţă vei spune: Eşti supărat? De ce scrii cu majuscule?

De ce trebuie să dispară: OARE DE CE CĂCAT AR TREBUI SĂ DISPARĂ?! OARE!

2. Idiotul care nu ascultă

Există parteneri de discuţii în contradictoriu care vin la ceartă ca la monolog. Nu-s dispuşi să asculte păreri şi pleacă mai proşti decât au venit. Nu ştiu că există alte opinii pentru că oricum nu le aud în globul lor magic de sticlă, în care nu pătrunde nimic. Omul ăsta aşteaptă să termini de vorbit doar ca să poată să spună el ceva şi în timp ce tu-ţi strici gura degeaba el îşi repetă în cap ce urmează să zică.

De ce trebuie să dispară: Pentru că la fel de util este să vorbeşti cu o capră, doar că din când în când ai răspunsuri la fel de pertinente sub forma unor bobiţe asemănătoare mazării.

3. Fraierul care vine fără argumente

Bă, dacă mergeai pe câmpul de luptă tot cu mâna în dos soseai? Că ţi-a zis ţie o inspiraţie divină ceva nu înseamnă că este mai real decât dorinţa lui Iisus de a apărea pe pâinea prăjită. 

De ce trebuie să dispară: De tot. E cea mai detesabilă categorie, că nici măcar nu ştie ce căcat mănâncă, spre deosebire de celelalte.

4. Entuziasmatul cu argumente cretine

Sunt persoane care nu au argumente şi sunt persoane cu prea multe argumente. Evident, ambele categorii sunt idioate. Dacă eu mă cert cu privire la ce ţine Luna agăţată pe cer tu nu poţi să-mi zici: Stai mă așa că luând în calcul ce crede mama și cred cei doi prieteni ai mei din mediul virtual este poate foarte posibil ca dacă mergi pe partea stângă a drumului să-ţi pice luna în cap. Bă, nu despre asta vorbeam şi nu-mi pasă ce vrei tu să mai aduci în discuţie. Ţine în tine până dai de un WC.

De ce trebuie să dispară: Pentru că ne irosesc timpul aiurea. 

5. Excitatul

Teoretic tu nu i-ai făcut nimic, nici nu l-ai atins, ţi-ai văzut doar de ce aveai de făcut şi de spus. Cu toate acestea el s-a excitat din neant şi vrea să pornească o ceartă. Nu contează pe ce temă. Probabil are penisul mai mic decât degetul unui nou-născut sau, ca doamnă, a avut mai multe decât degete la un nou născut diform cu 100 de degete. Probabil şi-a ars azi dimineaţă mâncarea la microunde şi acum încearcă să-şi verse nervii pe cineva.

De ce trebuie să dispară: Pentru că nu ne plac oamenii care vin deja încălziţi.

6. Cel ce dispune de prea puţine cuvinte

Este vorba de ăla care are la dispoziţie un întreg arsenal de şapte cuvinte şi probabil şase sunt înjurături. Nu ştie exact despre ce vorbeşti, îşi dă cu presupusul printre cele mai penale jigniri, pe care le ştim cu toţii şi de care am auzit încă de când suntem aici. Ar fi acceptat dacă şi-ar îmbogăţi repertoriul măcar cu o serie de vorbe de ocară mai de doamne ajută.

De ce trebuie să dispară: Poate fi acceptat în condiţii speciale, alminteri trebuie să dispară pentru că mai bine ne luăm o casetă pe care înregistrăm aleatoriu câteva înjurături şi ne certăm mult mai în siguranţă.

Aş fi vrut din inimă să fie doar cinci sfaturi, dar iacătă că m-am pomenit cu şase. Dă-le share ălora care nu ştiu să se certe ca să facem lumea un loc mai bun şi să iau eu 100 de lei pe distribuire. 

Reclame

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: