Ce te face fericit

Zilele astea, pentru că după cum ştim blogul are scopul de a educa, vorbim despre chestii faine. Chestii mişto, care te ajută să creşti, cam ca o carte de self-help, numai că mult mai scurtă şi mult mai mişto. Pentru că-i bine.

Asta este o revistă pentru femei şi bărbaţi, dar scrisă ca şi cum cititorii nu ar fi retarzi. De ce să dai 10 lei pe nume ca Elle, Femeia, FHM, GQ, Forbes şi să afli urmatoarele: Cum să slăbeşti în 10 paşi (Deja te-am învăţat asta cu dieta colorată, postare puţin mai jos), cele mai bune poziţii (urmează să îţi descriu în amânunt), Cum să-ţi faci jumătatea fericită (O să încerc, dar deocamdată vorbim doar despre tine), Cei mai bogaţi oameni şi afacerile lor (Habar nu am, dar nici nu-mi pasă şi nici ţie nu ar trebui) şi alte vrăjeli care nu prea au treabă cu realitatea.

Cum să te faci tu pe tine fericit, deocamdată doar pe unul dintre planuri, decizi tu care.

Să zicem că ai o pasiune, toată lumea are. Nu fi aiurea, dacă zici că nu ai, străduieşte-te mai mult şi ai să observi ceva ce-ai face într-una. Eu am zis scrisul pentru mine, fiindcă nu reuşesc să pictez, nu am microfon (deşi vocea e perfectă), 1000 de pisici, curcubee pe post de tobogan, bazin de înot şi nici partener pentru dans. 

Dar să zicem că ţie-ţi place să cureţi portocale. Păi curăţă portocalele alea al naibii de bine, curăţă-le zilnic, până o să se sature să fie curăţate. Atinge-le, simte-le, dăruieşte-te acţiunii, pune pasiune în asta până ajungi să le visezi în fiecare seară. Nu lăsa să treacă un an cel mult fără a face ceva mare pentru pasiunea de a curăţa portocale. Filmează-te când le cureţi şi arată-ne şi nouă, laudă-te că ai cumpărat o tonă pe care ai curăţat-o într-o zi, curăţă cu un partener, oferă câte una fiecărui om care trece pe lângă tine. Poate ajungi să faci asta pentru sucurile naturale de la McDonald’s.

Iar dacă lumea nu va aprecia, prin absurd, un om care face tot ce poate pentru a-şi dezvolta pasiunea, cel puţin tu vei rămâne cu un sentiment călduţ sau chiar fierbinte şi nu te vei uita înapoi să te întrebi: Ce naiba am făcut până acum?

 

Reclame

5 gânduri despre „Ce te face fericit

 1. justrobert spune:

  Vocea…nu e perfecta. :))

 2. pederanger spune:

  Am belit tona de portocale, de ce nu ma lauda omenirea pentru asta?! Pentru ca unii iubsec bananele si fac reflux esofagian la portocale. Cat costa tona de babane totusi?

 3. Camelia spune:

  Ceea ce ai, asta te face fericit. Da’ oamenii sunt nişte căutători de fericire şi umblă după ce nu au, de-aici nefericirile.
  Tu te faci fericit(ă). Sau ne.

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: