Monotonia pământului sau cum a fost Brâncuşi primul trol

Nu este vorba că am o gelozie faţă de artă pentru că eu nu pot, dar nu reuşesc să mă mândresc cu ceva ce nu e neapărat de mândrit. Acum toată lumea fană a valorilor naţionale s-ar simţi puţin jignită, şi dacă nu chiar acum, promit că în cel mult două minute se va întâmpla.

Am văzut deunăzi în media că o bucată de piatră modelată oarecum, puţin sinistru aş adăuga eu, valorează 20 de milioane de euro. Vă arăt aici şi care:

Cumintenia Pamantului, Constantin Brancusi_

Puteţi să vă supăraţi pe mine până la cer şi înapoi, dar îmi pare mai mult o încercare nereuşită. Stătea Brâncuşi şi modela după o seară reuşită la club, când probabil de prea multă distracţie a renunţat la idee şi a zis: La naiba, o să fie o statuie cu sindromul down!

Blasfemie!

Aş fi apreciat mai mult, şi poate chiar aş fi plătit un ban dacă era făcută de un om fără mâini din Antarctica.

1. Nu are cu ce fizic.

2. Nu a avut mereu material pentru exersat.

Şi să ne luptăm noi cu toţii pentru ea, să ne rămână în ţară. Doar pentru că a făcut-o o personalitate nu înseamnă neapărat că trebuie să ne şi placă.

principesA

Dar vai, staţi puţin. Ce operă valoroasă? Cum ziceaţi că se cheamă? Principesa X? O să o adaug la lista mea monontonă despre care vorbesc cu oameni prea puţini interesanţi, care nu pot avea o părere proprie şi cred că tot ce se sculptează se mănâncă.

Dar Brâncuşi al nostru nu se opreşte aici.”Pinguinii lui Brancusi exprima un sentiment de duiosie, ei pastreaza un sens omenesc in miscarile lor tandre, par niste oameni intr-o miscare de apropiere, de cautare a unui sprijin reciproc. Sculptura degaja un sentiment de incredere, de comuniune, de solidaritate. ”

pinguinii (1)

Am eu probleme cu vederea, da prea puţin îmi trimite o piatră tăiată în două comuniunea. Dacă-i aşa, şi dischetele mele demachainte vechi fac referire la diferenţele de gen şi presiunea pusă asupra femeilor de a îndeplini anumite standarde create de o societate patriarhală.

Bonus: O întrebare de la o persoană ignorantă vizavi de artele fine.

De ce asta nu putea fi doar una? Aşa importantă este o sferă? Hai s-o facem din toate materialele posibile.

nou nascut

Nu or avea treabă stilurile sau mai ştiu eu ce, dar omul ăsta pare poate o ţâră mai talentat. Adică aşa o sculptură ar putea să-mi umple grădina oricând. Şi unde mai pui că a trăit cu vreo 500 de ani înainte de concetăţeanul nostru.

Bernini Sculpture Italy

share şi LIKE dacă şi tu vrei să protejezi arta!

Reclame

12 gânduri despre „Monotonia pământului sau cum a fost Brâncuşi primul trol

 1. pederanger spune:

  Pe mine Brancusi m-a indemnat sa pun bani la CEC. Am pierdut banii, sunt artist?!

 2. dcsi spune:

  Eu pot sa inteleg ca prima statuie valoreaza 20 milioane euro. Vazand prima fotografie, impresia mea a fost, wow, nu prea are fata, dar cu parul si pozitia picioarelor, parca artistul avea un fix cu organul masculin. …dupa ce am vazut a doua fotografie, impresia s-a evaporat, a devenit ceva sigur pentru mine. Simbolul falic, psihiartrii ar putea spune multe despre acest subiect.

 3. Dar totusi nu ai reusit sa gasesti alta arta mai totusi non-arta de tip timpuriu modern decat tocmai arta totusi batranesc clasic moderna Brancusi sa te enervezi asupra ei ? Adica ai ceva cu traditionalismul formalizat pana la nivel de simbol si-ti trebuie neaparat modernism desuet de tip rococo astfel incat sa ti se para ca e arta chiar daca amorasi de ipsos made in China poti gasi peste tot ? Eu nu am nimic cu consumul de masa, de ex il consider pe Rafael un mare artist plastic PRist precursor al realismului socialist de tip corectat Disney…cine ar fi putut fotoshopa
  asa ca Rafael cand nu exista acea tehnologie
  totusi ? Eu zic sa-l lasam in pace pe Brancusi, ca totusi a inventat designul scandinav printre altele…daca nu era Brancusi, oare mai exista Ikea ? Si e buna si Ikea totusi la ceva…dupa parerea mea.

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: