Și tu ești frumos

Asta în cazul în care ești foarte urât, iar eu clar nu te pot ajuta. Nu pot suferi indivizii aia de zic: „Fiecare persoană e frumoasă în felul ei”. Nu, frate. Există oameni și oameni, iar unii sunt super nașpa. Dacă ai fața complet strâmbă ești urât, nu este absolut nici o filosofie la mijloc, să nu ne ascundem după deget.

Tot ce poți face în cazul ăsta e ori să fii foarte deștept, ori amuzant. Și așa nu ai unde sa ieși… Pentru că ești urât.

Dar asta nu înseamnă că persoanele frumoase trebuie să supună unor standarde pe care le impune o societate stupidă. Fiecare vârstă are frumusețea ei. Pielea catifelată și ochii mari ai copiilor blegi sunt punctele lor forte. Așa anunță ei prădătorii că sunt inofensivi. Plus râsul lor zgomotos.

Copii între 7 si 12 ani sunt destul de urâți. E o perioadă critica, iar cine îi supfaviețuiește va primi împărăția frumuseții. Totuși sunt zglobii ca niște căprioare care au acces la legale. Asta e frumusețea lor. În comportament, în setea de dezvoltare.

Adolescenții au visarea, au credința că pot schimba lumea. Ei știu că universul se rotește în jurul lor, până își dau seama că nu. Atunci fac loc unui eu mai destins, un eu care face tot ce-i stă în putință pentru a fi tot ce ar putea. Un eu care nu pierde ore în oglindă pentru a se masca, a-și pune o față pe care să o prezinte lumii. Acum poate să înfrunte totul cu deschidere. Și continuă să adune experiente; răni și zâmbete, nopți nedormite și dimineți pe fugă, ierni îngropate în ciocolată caldă și seri de vară răcorite cu vin.

Și vine la final o frumusețe resemnată, încrustată în riduri adânci, pline de povești.

Și dacă te străduiești să ascunzi toate astea ca rezultat al presiunii sociale, află că unii nu-s frumoși niciodată, iar tu arunci bucăți din tine.

Reclame

6 gânduri despre „Și tu ești frumos

  1. pederanger spune:

    Esti nasoala si incorecta politic, dar scrii nostim. Incuie-te in casa! :))

  2. Camelia spune:

    Mulţi adolescenţi au altfel de „visare” de la plantele alea pe care le fumează;ăsta e un fapt şi un adevăr crud. Despre acel alt fel de visare, cu schimbatul lumii şi făcutul şi desfăcutul ei,el e al puţinora, iar ăştia rămân himerici visători şi când cresc.
    Frumuseţea e o stare de spirit a acelora care îmbracă totul în frumos.Toţi se nasc într-o frumuseţe, adesea mult sfârşesc într-o urâţenie imensă.

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: