Autosuficienţa meseriei

Omul nostru ajunge ultimul ascasă şi primul la muncă. Adoarme cu gândul la ce va face mâine şi cum va schimba din nou lumea, cum omenirea beneficiază de pe urma lui. Nu este ca tine şi ca mine.

Se pune în pat şi ştie că sforile pe care le-a tras el au învârtit pământul.

Omul nostru s-a pregătit toată viaţa, a ştiut dintotdeauna ce îşi doreşte: să facă bine. Să facă suflete bine, minţi şi trupuri.

El nu are vise, el are planuri. El ştie ce ne dorim fiecare dintre noi şi ştie de unde să ia. Nu este ca oricine, este mai presus. Pe scara ierarhică a meseriilor, el este baza, dar şi vârful.

De aceea, nu poate vorbi despre el simplu. El nu munceşte, el ajută şi construieşte căi în viaţă. Lui nu i se cere experienţă, ci ştiinţa de a lucra cu suflete, el nu mănâncă, ci îşi hrăneşte interiorul.

El nu este doar un librar, el este tot şi nimic. El este cel care deschide universul şi când are chef îl închide. La el nu te poţi uita, dar el poate vedea în tine.

Nu doar vinde cărţi, ci ştie tot ce a fost şi ce va fi. Este mai informat decât un elev care a făcut pregătire pentru bac, decât un preot în sesiune, decât un porc înainte de tăiere.

Şi toate tronurile pe care a fost aşezat de-a lungul timpului nu îi sunt suficiente. Are nevoie de unul până la altă librărie, ca să-şi dea seama că se hrăneşte cu orgolii stupide şi face baie în autosuficienţă.

Măcar de nu ne-ar spune şi nouă, oamenilor simpli, mereu despre asta.

Reclame

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: