Nu te ascunde în măşti străine

Despre cum să nu te machiezi şi cum să nu te ascunzi în spatele unei măşti care nu îţi aparţine. Poate doar seara când ajungi prea târziu pentru a mai avea timp pentru introspecţii şi analize fine o să te vezi aşa cum eşti tu, cum ai fost şi cum te-ai schimbat. Cum parcă în oglindă, fără toate astea, nici măcar nu mai eşti tu. Dar nu ai 5 minute de pierdut, nu ai timp să stai, fiecare secundă este deja alocată, una pe câte o categorie, într-un tabelaş micuţ organizat pe culori. Nu erai asta.

Acum ai o oră pentru sănătate, o oră pentru viitor, o oră pentru dezvoltare, alta pentru glume care nu mereu te reprezintă, multe altele pentru muncă şi pentru a fugi de tine şi de alţii. Transformi pasiunile în minute de exerciţiu, iar dragostea devine un proces chimic care trebuie întreţinut.

Nu îţi pune fond de ten care să te ascundă mai departe, unde nici măcar tu nu te regăseşti. Cu pete şi cearcăne, cu semne lăsate de răni care cândva au durut, cu linii fine în piele care nu îţi trădează vârsta, cu urme ale nopţilor pierdute şi ale dimineţilor în care cântai întorcându-te pe jos din club.

Renunţă pentru o clipă la tuşul de ochi, la rimel, la fard. Lasă-le pe toate şi ai curajul de a vedea tot ce e în spatele lor, ceva ce nimeni nu a mai văzut de mult. Codiţe mai lungi şi mai negre nu o să-ţi acapareze problemele şi nici nu o să le ascundă, nu o să te facă altcineva. Poate cel mult să-i păcălească pe cei pe care te minţi că îi cunoşti preţ de cinci minute şi care apoi dispar o viaţă.

Vorbeşte, nu lăsa un ruj sau un contur de creion să te închidă şi să distrugă idei şi planuri. Nu de-asta sunt acolo, ci ca să nuanţeze şi să susţină. Renunţă la ele â şi o să ştii care eşti tu şi care este partea bolnavă, care este cea la care trebuie să renunţi. Nu colora suferinţele frumos în roşu ca să te prefaci că nu există. Lasă-le pale, lasă-le să doară şi să schimbe.

Nu pune sclipici sau blush sau alte nebunii, că nu este gata opera. La final sărbătoreşti.

Reclame
Etichetat ,

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: