Libertatea de exprimare dusă la extrem(ism)

Poate avem nevoie de un update la legi.

Poţi să te pui în mijlocul pieţei dacă nu-ţi convine ceva şi să îţi expui frumos nemulţumirile. Poţi să ai păreri oriune şi oricând, care ajung la orice om de pe planetă. Poţi să fii tu, că-i liberă exprimare cam peste tot în lume. Ideea e că nu prea trebuie să te iei de lucrururile la care o persoană ţine… Cam deloc. Pentru că libertatea ta se termină unde începe a altuia.

Dar există şi zonele NU, sunt alea care nu s-au pus în acord cu zona în care tu trăieşti şi nu îţi respectă ţie regulile. Şi din moment ce sunt doar regulile TALE, nu le poţi impune altcuiva. Nu poţi striga că vrei libertate de exprimare, dacă încerci să obligi oamenii să o adopte, nu poţi pretinde nimic cuiva care nu vrea şi nu crede în ce propui tu. Ăsta este un fel de rezumat al libertăţii.

În metrou nu poţi să obligi oamenii să nu poarte pantaloni, ci faci frumos un event pe Facebook şi îi întrebi dacă vor. Pentru că-i respecţi şi nu-i pui să se dezbrace la comandă. Şi nici nu spui că ăia din altă ţară sunt proşti că nu se dezbracă şi ei în tren. Îţi vezi de treaba ta, poate te lauzi cu părerea ta în scris sau în desene, dar fără să jigneşti vizibil pe cineva. Că nu toţi avem aceleaşi pedepse şi aceleaşi legi.

Şi dacă o masă întreagă de oi comentează că teroriştii nu înţeleg, poate ar trebui văzute diferenţele dintre civilizaţii. Poate cineva ar trebui să se întrebe de ce credem noi că binele nostru e binele tuturor.

Noi ne apărăm nouă libertatea de exprimare, în timp ce ei îşi apără lucrul în care cred cel mai tare. Realitatea e diferită în funcţie de zona din care priveşti, iar verdictul nu este niciodată simplu.

Iar situaţia era evitabilă, din moment ce bad guys au anunţat că vor face ce-au făcut dacă good guys nu se opresc. Şi s-au oprit? Nu prea.

Reclame
Etichetat , , ,

2 gânduri despre „Libertatea de exprimare dusă la extrem(ism)

  1. marin spune:

    Oricum , libertatea de exprimare e un mit intretinut pentru manipularea celor naivi . „Libertatea de exprimare” e in lumea reala ideologia corecta politic , orientarea politica „de dreapta” sau „de stanga” a agentilor electorali ce-si spun jurnalisti in functie de directia de unde vin banii , etc ..

...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: